Byggnader

Inred med höstens färger och Uppsala slott

Hösten är verkligen min favorit årstid dels pga av regnet och dess vackra färger.

Många människor älskar hösten för dess vackra och varma färger. När hösten närmar sig då är alla inredningsbloggare ute och fotar för att få så bra bilder som möjligt. Antingen gräver de ned sina barn eller husdjur i höstens fallna löv.

Bakom dessa vackra färger glimtar Uppsala slott som vår kronprinsessa bodde i när hon studerade konflikthantering i Uppsala. Här har även Gustav Vasa bott och en av hans döttrar hette Cecilia Vasa. Om ni inte visste det så var Uppsala förut Sveriges huvudstad. Själva staden låg i gamla Uppsala innan och sedan flyttats till denna centrala del av Uppsala. Här bor även landshövdingen så det blir då hans residensbostad.

Här har de verkligen inrett med vackra möbler både från rokoko tiden och äldre dagar. Det kommer även bilder på inredningen av själva slottet också. Här kan man göra vandring med en guide och lära sig mer om slottet och då även passa på och ta bilder av dess inredning med gamla vackra möbler tillhörande slottet så klart. Gillar ni inredning av gamla slott och herrgårdar då ska ni defintivt passa på att besöka Uppsala slott. Här hittar ni även rikssalen där man förut hade riksmöten då jag nämnde tidigare att Uppsala var Sveriges huvudstad. Här brukade man kröna nya kungar och det var också här Drottning Kristina avsade sig tronen och gav den till sin kusin Car som då bara var ett barn.

I nära anslutning till Uppsala slott har vi även akademiska sjukhuset och det är där jag stod när jag tog dessa bilder. Jag bara älskar detta område som har sådan stor historia och avtryck. Ni måste verkligen besöka Uppsala slott om ni aldrig förut har gjort det. Många kungar och drottningar har varit här även vår nuvarande kung och hans familj har sovit här.