tapeter

Hellre målade väggar än tapet

Ska du renovera din lägenhet från topp till tå så ökar du också värdet av din lägenhet.

Hur ska du då tänka när du ska börja renovera? Ska du tex göra om alla väggar i din lägenhet så finns det två alternativ antingen att du väljer nya tapeter eller en väggfärg. Det är enklare att välja en färg till väggen än tapeter för att valet av tapeter är så pass många. Du hittar dessutom tapeter i massa olika stilar allt från randigt, rutigt, mönster eller djur. Ska det dessutom vara tapeter till ett barnrum då blir det lite gulligare stil på det hela.

Det absolut enklaste och billigaste sättet att renover är nog att välja en färg. För att måla går både fortare och är mycket billigare. Då får du också en enhetlig design i din lägenhet.

Så här ser våra målade väggar ut just nu. Vi har valt gråa väggar för att de vita detaljerna ska få en bättre kontrast. Vi har haft vita tapeter med mönster som de förra ägarna av bostaden hade valt ut.

De säger som går bäst hem i en lägenhet

Tänk på att neutrala färger går bäst hem i en lägenhet för då är det också enklare att sedan hitta tillbehör som passar. Tex gråa väggar är det mest neutrala du kan välja. Även beige färg går an om du vill ha lite varmare färger. Tänk på att när du väljer en vit vägg så kan minsta lilla skavank synas med tiden och det är inte heller kul. När du väl väljer en färg så ska du ta bild på exakt numret för senare tillfälle. För tänk om du hänger upp tavlor då blir det märken efter tavlorna. Då ska du alltid ha en burk färg hemma för att snabbt kunna måla över alla skavankerna i väggen.

Detsamma om du vill ha tapeter i stället för färg på dina väggar. Ha alltid några rullar tapeter hemma och köp dem samtidigt som du ska tapetsera. För när man köper samma mönster flera år senare och de kommer i en annan serie finns det risker. Riskerna innebär att färgskalan kan då ändras då de produceras på nytt. Därför väldigt viktigt att välja noga innan och ta hem några reserver av tapetrullarna.