lampor

Ljuspunkter i tak och över bänkar

Det finns mycket att välja på

I vardagsrum och sovrum kanske man vill ha lite mer mysiga ljuspunkter och inte för starka sken. För att kunna både laga mat och se ordentligt behöver man bra ljuspunkter i tak och över bänkar. Det finns en hel del lampor att välja emellan för att du ska få så bra ljus som du vill ha. Så det gäller att jämföra och se vad man både vill ha och vad som passar ditt kök. Har du dessutom en matplats i köket kan du behöva en lampa över bordet som också ska passa in och ge det skenet som du behöver. Inte för stark, men ändå så att man kan tända lampan och ha ett bra ljus / sken.

Ljuspunkter i tak och över bänkar

Lampor i ditt tak och kök är beroende på vad du tycker om och vad du vill ha. Det finns oändligt mycket lampor i butiker och på nätet. För att du ska få den bästa ljuseffekten i ditt kök ska du ha mellan fem till tio stycken ljuspunkter i ditt kök. Det beror också på hur stort kök du har. För bästa resultat ska du ha både ett allmänt ljus, ett bänkljus och ett stämnningsljus.

Ljuspunkter i tak och över bänkar

tänk på att kanske ha lampor i taket som du lätt kan torka av. Fett och os från spisen sprids lätt även om du tror att du har satt lampan långt upp. Man kanske inte tänder den stora ljuspunkten i taket lika ofta som du tänder andra lampor i köket. Det kan ändå vara bra att kunna tända en lampa i taket.

Över bänkar

När du står i köket behövs ljuspunkter under dina överskåp. Det finns en hel del att välja på där också, men se till att du sätter så många punkter för att få ett bra ljus. Antingen med knappar där du tänder dina lampor eller så finns det också lampor som reagerar när du placerar dina händer under dom.

Ljuspunkter i tak och över bänkar

Det finns mycket som du själv kan piffa upp ditt kök med med enkla metoder. I dag finns det både kort och långa slingor som du lätt fäster med dubbelhäftande tejp. Både enkla och slingor som du kan ändra olika färger på. Har du en vägg där det behövs en ljuspunkt kan du med enkla sätt sätta upp en “tavelhylla” som du placerar dina favorit kokböcker. Under hyllan kan du sedan sätta upp en slinga.

Sätter du upp en slinga där du kan byta färg kan du få en härlig stämning i köket vid olika tillfällen. Du kan ha gult vid påsk, lila vid halloween och rött vid jul. Det är upp till dig. Det kan vara en härlig stämning när dina gäster kommer in i köket. Dessa slingor kan du inte bara fästa under hyllor. Varför inte sätta slingor under en fristående bänk, under taklister eller  runt dörren. Släpp lös din fantasi och gör ditt kök till ett mysigt rum där du både ska kunna njuta av maten, men också laga till den.